Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

09 Temmuz 2012

BAHÇEŞEHİR FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ

Sevgili öğrenciler,
Bugün sizlere bazı vakıf ve işadamlarının desteği ile kurulmuş  uygulamalı eğitim veren (parasız-yatılı)
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesini tanıtmak istedim.Özel bir okul ancak öğrenciler burslu okuyorlar.
Mezunların büyük bir çoğunluğu da yurtdışındaki üniversitelerden kabul alıyorlar.SBS Sınav sonucu üst düzeyde olanlar için şans olabilir.Çünkü Türkiye'nin heryerinden öğrenciler başvuru yapabiliyor. Okulun sitesinden yatılılık ve bursluluk anlatımı aşağıda;
"Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri OKS sonucuna göre Türkiye'nin dört bir yanından gelmektedir. Okulumuz, İstanbul'da konaklama imkânı bulamayan öğrenciler için sunmuş olduğu bursluluk paketine yatılılığı da dâhil etmiştir. Yalnızca İstanbul dışından gelen öğrencilerimiz için değil, İstanbul'un geniş bir coğrafyaya yayılmış olması sebebiyle okulumuza uzak noktalarda oturan öğrencilerimiz için de yurtluluk imkânı sunulabilmektedir.
Okulun hemen yakınında bulunan yurt binalarımız, öğrencilerimizin akademik hayatları boyunca en konforlu biçimde yaşamaları için tüm alt yapıya sahiptir. Haftanın 7 günü sıcak su bulunan yurtlarda öğrenciler bir oteldeki gibi hizmet alırlar. Yurtlardan sorumlu hizmetlilerimiz çocuklarımızın tüm çamaşır, ütü, temizlik vs. ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilmişlerdir.
Okul saatleri dışında yurtlardan sorumlu yurt amiri ve birlikte görev yapan belletmen öğretmenler öğrencilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenir, gerektiğinde okul yönetimine haber vererek ihtiyaç duyulan tedbirlerin alınmasını sağlarlar. Herhangi bir sağlık sorununun ortaya çıkması durumunda da Bahçeşehir bölgesinde bulunan Alman Hastanesi poliklinikleriyle işbirliği yapılmaktadır." 
Yine okulun verdiği eğitim ile ilgili bilgiler incelemek istersenız aşağıda;
Kaynak:  Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi
"NEDEN FEN VE TEKNOLOJİ? 
İnsanlık tarihi, "bilgi"nin ve "buluş"ların tarihidir. Günümüz uygarlığı, ilk insandan günümüze birikerek gelen bilgi ve buluşların bir sonucudur. İki taşı bir birine vurarak kesici alet üreten taş devri insanıyla, yaşamı kolaylaştırmak için gözlem yapma, bilgi edinme, alet üreme olgusu başlamıştır. Bu olgu günümüzde, tarihin hiçbir döneminde benzeri görülmemiş bir hızla hala sürmektedir.
Dünyamız artık, fen alanında ileri, teknoloji üretip ihraç eden ülkeler ve fen alanında geri, teknoloji satın alan ülkeler olarak ikiye bölünmüştür. Türkiye'nin, teknoloji üretip ihraç eden ülkeler arasındaki yerini alabilmesi; araştıran, öğrenen, geliştiren ve bilimsel bilginin en ön saflarında koşabilen gençlerin yetişmesiyle mümkün olabilecektir.
NEDEN FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ? Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, mühendislik ve tıp alanlarında eğitim veren üniversitelere, alanları ile ilgili güncel bilgileri sürekli takip ederek bilgi ve yaratıcılıklarını hayata geçirebilme kabiliyetine sahip bireyler yetiştirmek üzere kurulmuştur. Gençlerimiz, konusunun uzmanı yerli ve yabancı öğretim elemanlarının rehberliğinde, en ileri donanımlarla, öğrendiklerini uygulama ve geliştirme olanakları bulacaklar, yalnız ülkemizde değil, dünya ölçeğinde 21. yüzyılın lider bilim adamları olmanın ilk basamaklarını tırmanacaklardır.
FEN LİSELERİNDEN FARKIMIZ NEDİR?
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde, ülkemizde halen eğitim vermekte olan Fen Liselerinden farklı olarak, temel Fizik, Kimya, Matematik ve Biyoloji derslerinin yanı sıra, aşağıdaki uygulamalı teknoloji dersleri de verilmektedir:
• Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Giriş
• Bilgisayar Bilimlerine Giriş
• Bilgisayar Ağları
• Mekatronik Sistemler ve Uygulamaları
• VB.net ile Programlama
• Java ile Programlama
• Web Programlama
• Mühendislik ve Teknolojinin Temelleri
• Genetik Bilimine Giriş
• Bilgisayar Destekli Çizim
• Bilim ve Teknoloji Semineri
• Bilim Tarihi
• Bilgi Toplumuna Giriş
• İstatistik

Modern araç ve gereçlerle donatılmış özel laboratuvarlarda işlenen teknoloji dersleri, ağırlıklı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerince verilmektedir. Ek olarak destek alınan, aralarında MIT, Harvard, Yale gibi bazı yabancı kurumların misafir öğretim elemanları ve okulda bulunan "uzaktan öğretim sınıfı" ve "akıllı sınıflar" aracılığıyla da mekandan bağımsız olarak eğitim yapılabilmektedir.
Sosyal bilimler ve fen bilimlerinin el ele yürüdüğünün bilincinde bir kurum olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, öğrencilerine topluluk karşısında konuşma, sunumlar yapabilme, bu sunumlar sırasında tonlama ve vücut dilini etkin bir biçimde kullanma gibi gelecekte sıklıkla ihtiyaç duyacakları son derece önemli yetileri hazırlık sınıfından itibaren kazandırır. Bu sayede yalnızca fen alanında değil, sosyal bilimler alanında da sayısız ödül sahibi bir okul olmayı başarmıştır.
Okulda düzenlenen kulüp ve sosyal etkinlikler neticesinde en seçkin tiyatro eserlerini uzman tiyatrocular önünde başarıyla sunarak övgüler alan öğrencilerimiz, son üç sene sırasıyla Cimri, Lüküs Hayat ve Artiz Mektebi adlı seçkin tiyatro oyunlarını başarıyla sergilemiştir.
Birçok öğrencisinin en az bir enstrümanı çalabildiği okulumuz iyi bir orkestraya da sahiptir. Okul orkestramız birçok yerde başarıyla konserler vermenin yanı sıra en son düzenlenen KASTAV müzik yarışmasında yer alan tek fen lisesi orkestrası olma unvanına da sahiptir.
Bilimsel içerikli yarışmaların yanı sıra, özellikle üniversite gruplarının davet edildikleri, ana teması eğlence ve grup çalışması olan ancak çeşitli üst düzey tasarım ve uygulama bilgisi gerektiren yarışmalarda da başarıyla boy gösteren nadir liselerden biri olmayı başarmıştır.
Okul bünyesinde yayın yapan Tebeşir adlı gazetemiz takdir toplayan bir kalite ve düzen içinde işlemektedir. "1453 yılında bir gazete çıksaydı haberler nasıl olurdu?" gibi birtakım temalar dâhilinde basılan gazetemiz çalışanları, bugüne kadar birçok ünlü sima ile röportaj yaparak örnek bir takım çalışması sergilemiştir.
"İstanbul 2010" çerçevesinde şehir tanıtımları yapan okulumuz öğrencileri, Taksim İstiklal Caddesi'nde, 'İstanbul'u İstanbulluya tanıtan' kendi tasarladıkları 40 adet bayrak ve flamayla yürüyüşler düzenlemiş ve Bebek'te etkinliklerine devam etmişlerdir.
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Bahçeşehir'de düzenlenen tüm etkinliklerine ev sahipliği yapan okulumuz çatısı altında da 'Atatürkçü Düşünce' anlayışıyla etkin olarak görev yapan bir kulübümüz bulunmaktadır.
Bir diğer öğrenci kulübü olan Robotik Kulübü faaliyetlerine katılan öğrencilerimiz; hem gelecekte görecekleri bilgisayar programlama ve Mekatronik derslerine hazırlık yapmakta, hem de çeşitli yarışmalarda okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etmektedirler. Bugüne kadar çeşitli dallarda toplam 12 kupayı müzesinde bulunduran Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik takımı, fırsat verildiğinde Türk çocuklarının da dünyanın en başarılısı olabileceğini 2006 yılında Norveç'te düzenlenen "FLL Dünya Şampiyonası"nda aldıkları birincilikle göstermişlerdir. Ayrıca 2010 yılında Türkiye'de düzenlenen "FLL Avrupa Açık Robotik Yarışması"nda Avrupa Robotik Şampiyonu olarak bu başarıyı sürdürmüşlerdir.
Ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen Bilim Olimpiyatları, okulumuzun büyük başarılar gösterdiği diğer bir alandır. TÜBİTAK'ın düzenlediği Fizik, Matematik, Bilgisayar ve Biyoloji alanındaki yarışmalarda sayısız ödüller ve madalyalar alan öğrencilerimiz, üniversite giriş sınavları için yüksek katsayı ile ödüllendirilerek diğer okullardaki akranlarına göre büyük avantaj kazanmışlardır.
Meksika'da düzenlenen 40. Fizik Olimpiyatları'nda ülkemizi temsilen katılan iki öğrencimiz "Dünya Olimpiyat Şampiyonu" ve "Dünya Olimpiyat İkincisi" olarak hepimizi gururlandırmıştır. Bilindiği üzere bu tür bir yarışmada ülkemizi başarıyla temsil ettiklerinde, diledikleri bir devlet üniversitesine sınavsız olarak yerleştirilerek ödüllendirilmektedirler.
Bu yıl 41.'si Hırvatistan'da düzenlenecek olan Fizik Olimpiyatları Türk Milli Takımını oluşturan 5 kişiden 3'ü Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisidir. Olimpiyat takımı asil üyelerinden herhangi birinin yarışmaların düzenlendiği dönemde bir problemle karşılaşması durumunda ülkemizi temsil edecek yedek üye de okulumuzdan seçilmiştir.
Fotoğrafçılık, Görsel Sanatlar ve Takı Tasarımı, Gazetecilik, Bilgisayar Destekli Müzik, Dijital Fotoğrafçılık Tekniklikleri, Model Uçak ve Helikopter kursu, Elektronik kursu ve birçok spor dalı sosyal etkinliklerimizden bazılarıdır.
Fen bilimleri alanında verilen eğitim iyi bir altyapı ve uygulama gerektirmektedir. Ülkemizdeki en iyi laboratuvar ve bilgisayar altyapısına sahip okulumuzda, öğrencilerin elleri sürekli aktivitelerin üzerindedir; bu sayede daha etkileşimli bir biçimde öğrendikleri konuları uzun dönemli hafızalarına atabilmeleri mümkün olmaktadır. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından üretilen ve bugün belediyeler ve okullar dâhil olmak üzere ülkemizde birçok noktada hizmet veren bilim müzelerimiz, etkileşimli olarak uygulanan eğitim modelimizin en somut meyveleridir.
İçinde gökevi de dâhil olmak üzere yurtdışından temin edildiğinde binlerce dolara mal olacak birçok öğrenme istasyonu barındıran müzelerimizi, kendi emekleriyle ülkemizde üreten öğrencilerimiz, daha lise seviyesindeyken önemli miktarda dövizin yurtdışına gitmesini engellemişlerdir.
Tüm anlatılanlara ek olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, diğer kurumlara yaptıkları müzelerden almış oldukları danışmanlık ücreti sayesinde bugün birçok üniversite öğrencisinin bile başaramadığı "kendi kendine yetme" becerisini edinmişler ve aldıkları sağlam eğitim sayesinde gelecekte neler yapabileceklerinin sinyallerini en iyi şekilde vermişlerdir.
10. sınıftan itibaren özel bir üniversite sınavına hazırlık programı uygulanan okulumuzda SAT ve TOEFL gibi sınavlara hazırlık yapılmaktadır. Bursluluk dâhilinde bu tür sınavlara sokulan öğrencilerden yüksek puan elde etmiş olanlar, Advanced Placement sınavlarına yönlendirilmekte, böylece ileride eğitim almak istedikleri yurtdışında bulunan birçok üniversitenin kendi alanlarıyla ilgili derslerin bazılarından muaf olmaları sağlanmaktadır.
Üniversiteye girişlerini garanti altına almış birçok öğrenciye ek olarak, gördükleri sıkı hazırlık programı sayesinde "derece adayı" birçok öğrenciye sahiptir. İlk mezunlarını 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında verecek okulumuz, üniversiteye giriş derecelerinde de diğer alanlardaki gibi son derece iddialı olduğunu göstermeyi sabırsızlıkla beklemektedir.
40 yılın üzerinde eğitim geçmişine sahip "Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları"nın tüm Türkiye'ye yayılmış 150.000 kişiye yakın eğitim ordusunun prestij okulu olarak eğitime kazandırdığımız "Parasız Özel Yatılı" unvanını taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Temennimiz, "örnek bir okul" olmayı sürdürerek daha nice girişimcinin bizim gibi kurumları desteklemesi ve ülkemizde benzeri kurumların açılmasının sağlanmasıdır. Bu inanç uğruna en üst kademeden en alt kademeye tüm çalışanlar ve öğrenciler olarak yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

 
Ve daha çok bilgi isterseniz okulun internet sitesini biraz incelemeniz gerekiyor.Hoşçakalın..                             

                 http://bahcesehirfenveteknolojilisesi.bahcesehir.k12.tr/tr-TR/kayit/kayit-bilgileri.aspx



1 yorum:

bahçeşehir özel ders dedi ki...

lise hakkında detaylı bilgiler teşekkürler