Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

10 Temmuz 2012

EV ÖDEVİ


Ev ödevi çilesi sona eriyor

Kaynak:Sabah Gazetesi


Şikâyetler üzerine ev ödevleriyle ilgili çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflara verilen ödevleri azaltmayı planlıyor. Yeni ödev sistemi, çocuğun sıkılmasını önleyecek
Son dönemde özellikle ilkokulda çocukların yaşı ve kapasitesinin çok üzerinde ev ödevi verilmesine veli ve öğrencilerin şikâyetlerinin artması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) harekete geçirdi. Bakanlık, hangi yaş ve sınıftaki öğrenciye ne tür ödev verilmesi konusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda özellikle ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflara verilen ev ödevleri azaltılacak. Öğrencilerin üstesinden gelemeyecekleri hatta velilerine yaptırmak zorunda kalabileceği türde ödevler verilmeyecek. Bu sayede hem veliler internetten çocuğunun ödevini tamamlamak için araştırma yapma çilesinden kurtulacak, hem de öğrencilerin üzerindeki ödev baskısı kalkmış olacak. Yeni ödev sistemi, çocuğun sıkılmadan, zorlanmadan ve fazla zaman harcamadan gerçekleştirilmesi prensibine dayanacak. 


ÖDEV YERİNİ BULACAK 
Verilecek olan ev ödevleri öğrencileri düşünmeye ve araştırmaya sevkedecek şekilde düzenlenecek. Ev ödevi öğrencilerin bilgileri kitaptan deftere aktarması şeklinde değil; araştırmasını, deney yaparak öğrenmesini sağlayacak şekilde olacak. Öğrencilerin ödevlerini yaparken eğlenmeleri ve konuyu öğrenmeleri sağlanacak. Öğretmenler tarafından ev ödevinin amacı öğrencilere açık bir şekilde anlatılacak ve ödevlerini bilinçli olarak yapmaları sağlanacak. Öğretmenler, öğrencilerin emek vererek hazırladıkları ev ödevlerini düzenli olarak kontrol edecekler ve her öğrenciye ödevi hakkında bilgi verecek. Ödevler konusunda anne babaların görüşlerine de başvurulacak. Böylelikle öğrencilerin ödevlere karşı olan tutumu, ilgisi ve ailesinden yardım alıp almadığı ortaya çıkarılacak. 

0 yorum: