Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

15 Haziran 2012

2012 SBS SINAVI


Sevgili öğrenciler anne ve babalar....
SBS yaşamdaki bir çok sınavdan sadece birisi..
2012 SBS sınavına giren başarılı olan ya da olamayan öğrencilere buradan ulaşmaya ve yardımcı olmaya çalışacağım.Çünkü o  dönemde       doğru yönlendirilmek gerçekten çok önemli. Çocuğunuzun gideceği okul ve okulun üniversite başarısı, arkadaşları, çevresi, kişiliği, daha bir çok özellik ve yansıması muhtemelen o okulda şekillenecektir. Özetle gideceği okul, gelecekteki yaşamını belirler.
Sınavı iyi geçenler için doğru tercih yapmak, orta düzeyde olanlar için alternatif okullar araştırmak, kötü geçenler için yetenekleri doğrultusunda fikirler üretmek önemlidir.
Çocuğunuz için iyi bir rehber olabilirseniz hayal kırıklığını ve bu sınavı bir yenilgi olarak algılamasını, belki de yaşama küsmesini önlersiniz.Sonucu ne olursa onun ruh sağlığı daha önemlidir.Bunu unutmayın.Bu sınav bir sıralama sınavıdır.İstediği bir okula girememesi onun ileride de başarısız olacağı anlamına gelmez.
Her bireyin farklı yetenekleri olduğunu bilirsiniz.Aslında onu en iyi tanıyan sizsiniz.Gerçekçi olun ve yeteneklerini sergileyebileceği alanlar olduğunu unutmayın...Tekrar görüşmek üzere...

0 yorum: