Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

28 Haziran 2013

MATEMATİK KÖYÜ

Her tatilde kızımın koşa koşa gittiği, deniz tatilinden vazgeçtiği, dönünce de anlata anlata bitiremediği köy... Matematik okuyor, orayı sevmesi doğal belki de... Ama ben biliyorum ki okulu bitse de , o köye yine gidecek... Belki de çok ileride ders anlatmak için, özlediği için ya da çalışmak için ama mutlaka gidecektir.

Felsefe köyü de açılacakmış. Eğitim için yapılan güzel ve farklı çalışmalar, bu nedenle bilmeyenlere duyurmak gerek... Ayrıca desteklemek de gerek. Lise, üniversite ya da yüksek lisans eğitimi alan çocuklarınızı (özellikle matematik aşkı olanlar ve de olmayanlar) mutlaka gönderin.
Kesinlikle kişisel gelişimini  etkileyecek, yaşama ve matematik dersine bakışı farklı  olacaktır. Dönünce de çocuğunuzdaki değişimleri izleyin...Sofrayı ya da yatağını siz söylemeden otomatik toplamaya başladığını, çevreye ve çöplere olan duyarlılığını farkedeceksiniz.  
Maddi durumu uygun olanlar... Bağış yapmak için de en uygun yer "Matematik Köyü"olsa gerek...
O kadar çok çocuk faydalanıyor ki. Ali Nesin'in yazısını okuyunca duyurmak istedim. Siz de okuyun bire bir yaşadığı için çok güzel anlatmış. Anlatımında hiçbir abartı yok. Hepsi gerçek.
                                                  http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23558386.asp 

0 yorum: