Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

29 Kasım 2013

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 8.SINIFLAR ORTAK SINAVI OGES SORU VE YANITLARI

Yeni sisteme göre, 8. sınıf öğrencileri 28/11/2013 Perşembe günü Matematik, Türkçe ve Din   Kültürü derslerinden sınava giren öğrencilerin, bugün de  İnkılap Tarihi, Fen Bilgisi ve Yabancı Dil yazılıları gerçekleştirildi.
Öğrencilerin "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" sorularında zorlandığı görüldü.MEB tarafından yapılan ortak sınavlar 2 gün içerisinde gerçekleştirildi.Bu yıl sadece 8. sınıflara uygulanan ortak sınavların, gelecek yıllarda 7.6. sınıflara da uygulanması planlanıyor.Geçen seneki SBS sınavına göre,Türkçe sorularında sürenin uzun olması ve paragraf sorularının kısa olması öğrencilere avantaj sağladı.Matematik sorularının orta zorlukta olduğu söyleniyor. Geçen seneki SBS sınavına göre, kazanım kapsamının az ve sürenin uzun olması  sınavın öğrenciler tarafından kolay olduğu yönünde yorumlandı. Yine de bazı konularda ve özellikle "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi"sorularında öğrenciler zorlandılar.Ben  Nisan ayındaki sınavın daha kapsamlı ve daha belirleyici olacağını düşünüyorum.
Her dönemde yapılacak olan 6 sınav Türkiye genelinde ortak yapılacak ve bu sınavların sonuçları öğrencilerin geleceğini belirleyecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları kılavuzunda belirtildiği gibi,8. sınıf öğrencilerinin ikinci dönem ortak sınavı ise 28-29 Nisan 2014'te yapılacak. 
MEB'in yeni düzenlemesiyle 8. sınıflarda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak Bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için her dönem, iki yazılısı olan derslerden birincisinin, üç yazılısı olan derslerden ikincisinin sınavı ortak yapılacak.
Bakanlık sınavlarla ilgili usul ve esasları içeren ''2013-2014 Eğitim-Öğetim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu'nu internet sitesinde yayınladı.Kılavuzda yer alan bilgilere göre, ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek.
Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanıyla çarpılarak herbir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.
SBS-FEN "Bağlan"sekmesinden ya da aşağıdaki linki tıklayarak.... 

MEB e-Kılavuza ulaşabilirsiniz.
http://oges.meb.gov.tr/docs2104/2013_OGES_Klvz.pdf

2013-2014 Öğretim Yılı 1.Dönem (OGES )ortak sınavları soruları ve cevap anahtarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.      

FEN SORULARI İÇİN>>>>>>Aşağıdaki linke tıklayın...


0 yorum: