Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

27 Haziran 2012

FEN LİSESİ Mİ? ANADOLU LİSESİ Mİ? ÖZEL OKUL MU?

Bazı öğrenciler ve aileleri, özellikle derece yapan öğrencilerin aklına bu soru gelecektir.Fen Liseleri üniversite başarıları yüksek olan okullardır.Tıp eğitimi almak isteyenler için iyi bir tercihdir.Ancak bazı Anadolu Liseleri ve Özel Okullar çok iyi düzeyde yabancı dil + üniversite başarısı verebildiği için bence Fen Liseleri bir anlamda eksik kalmaktadır.
Şöyle düşünelim, Fen Fisesi mezunu ve İstanbul Lisesi veya Galatasaray Lisesi mezunu bir öğrenci olsun.Bu iki farklı eğitimden gelen öğrenciler iyi bir Tıp Fakültesine girmeyi başarmış olsunlar.Her ne kadar üniversite eğitiminde ingilizce alsalar da İstanbul Liseli ya da Galatasaray mezunu olan öğrenci dil eğitiminde çok yol almış olacaktır.İşte fark budur...Yani günümüzde üniversiteye başlamadan en az bir yabancı dili çok iyi öğrenmiş olmak kişiye ayrıcalık katacaktır.Yabancı yayınları izleyemeyen bir insanla, dünyayı ve yenilikleri izleyen bir insan iş yaşamında aynı başarıyı gösteremez.Bu aslında birçok meslek için aynıdır.O halde tercihlerimizde iki temel amaç olmalıdır.
1-İyi düzeyde yabancı dil vermesi
2-Üniversite başarısının yüksek olması
Ancak Anadolu Liselerinin hepsi iyi midir? Hayır...Çoğunun adı sonradan Anadolu Lisesi olmuştur..Örneğin İstanbul'da bir tercih yapıyorsanız mutlaka hazırlık sınıfı olmalıdır.Bu okulların puanlarının yüksek olduğunu tahmin edersiniz.Sayıları da oldukça azdır.
Çoğu 1900’lü hatta daha önce kurulan İstanbul’daki Anadolu liselerinden:
İstanbul Lisesi, Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi,  ve Cağaloğlu Anadolu liseleri Türkiye’nin geleceği olan gençleri yetiştirmeye devam ediyor. Maddi olarak imkanlarınız varsa hazırlığı olmayan bir Anadolu Lisesi yerine özel okulları tercih edebilirsiniz.
İstanbul Amerikan Robert Kolej,Alman Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Saint George Avusturya Lisesi,Saint-Benoit Fransız Lisesi, Notre Dame De Sion, Galileo Galilei İtalyan Lisesi ...Bu okullarda okuyanların iş yaşamlarında çok daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz...
Bugün SBS sırası yüksek olanlar için fikirler ürettik...Çünkü adı geçen okullara girebilmek için gerçekten çok iyi bir sonuç elde etmiş olmanız gerekiyor.
Tekrar görüşmek üzere.....

0 yorum: