Ortaokul fen bilimleri dersi konu anlatımları, TEOG sınavlarına hazırlık rehberi...

>> >>>>>>>>>>>>>> Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere... EİNSTEİN

06 Kasım 2012

FEN BAŞARISI İÇİN...

                                              FEN DERSİNE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Sevgili öğrenciler, aşağıdaki önerilerimi dikkatle uygularsanız konular ilerledikçe başarınız daha kalıcı olabilir.
Fen dersi konuları, diğer derslere göre farklılıklar gösterir.Çünkü alan olarak üç dersten oluşmaktadır.Biyoloji,fizik ve kimya...Biyoloji konuları size ilginç geliyorsa, ezberiniz de iyi ise zorlanmazsınız.Fizik konuları sayısal zeka da gerektirir.Kimya konuları  ise çok zevklidir ancak yoğun bilgi birikimi ve sayısal zeka gerektirmektedir.
Fen dersini düzenli ve disiplinli olarak çalışmanın size getirisi ne olacaktır?Öncelikle yalnız not almak için çalışmamak gerektiğini anlamalısınız. Amacınız öğrenmek, bilgi birikiminizi artırmak olmalıdır. Liseye geçtiğiniz zaman iyi bir temeliniz varsa başarılı olursunuz.Lisede Fizik-Kimya ve Biyoloji derslerinin temelini bu yıllarda oluşturuyoruz.Düşünün fen üç dersin karşılığıdır.Önemini kavrayın ve düzenli çalışın.Asla ertelemeyin.
Neler Yapmalısınız?
1-Derste konuları,etkinlik uygulamalarını dikkatli olarak izlemelisiniz.
2-Ders sürecinde derse katılmalı, aklınıza takılan soruları mutlaka sormalısınız.
3-Her hafta işlenen konuları tekrar etmelisiniz.Yalnız yazılı yaklaşınca çalışmak hatadır.Düzenli tekrarlar yapmak bilgilerin kalıcı olmasına yardımcı olur.
4-Ödevlerinizi yapmış olmak için değil zevkle ve özen göstererek yapmalısınız.
5-Araştırma konularının seviyenize uygun olmasına dikkat etmelisiniz.Araştırdığınız konuları mutlaka okumaya,anlamaya özen göstermelisiniz.
6-Sizler için hazırlanan bu siteden konularınızı alarak çalışmalı ve dosya oluşturmalısınız.
7-Her konu ve ünite bitimlerinde bir yardımcı kitaptan (soru bankası-yaprak tesler olabilir)  bol bol soru çözmeli ve bilgilerinizi kontrol etmelisiniz.
8-Yazılı  öncesi genel bir tekrar gereklidir.Yukarıdaki çalışmaları düzenli yapan öğrenciler için kısa bir tekrar bile yeterlidir.
9-Yazılılarda soruları dikkatli okumalı ve tam yanıtlar vermelisiniz.
  Başarılar dilerim....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler